Υλικά
Μοσχαρίσιος κιμάς 700 γρ
Χοιρινός κιμάς 200 γρ
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο πολτοποιημένο
Αυγό 1 τεμ
Γιαούρτι 2 κουταλιές σούπας
Φρυγανιά 1/2 ποτήρι τριμμένη
Ξύδι 1 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας
Για την γέμιση
Μανιτάρια λευκά στρογγυλά 300 γτ
Πιπεριές Φλωρίνης 2 κομμένες κυβάκια
Σκόρδο 1 σκελίδα
Καρότο 1 τεμ κομμένο κυβάκια
Αλάτι – πιπέρι – δυόσμο
Νερό 1 ποτήρι
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Κασέρι 100 γρ τριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το ρολό κιμά και τα ζυμώνουμε καλά.
Για την γέμιση : Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις δυο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια,το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια, μέχρι να μαλακώσουν. Τότε προσθέτουμε τον δυόσμο,αλάτι,πιπέρι κι αφήνουμε να κρυώσει. Απλώνουμε σε μια επιφάνεια τον κιμά που ζυμώσαμε κι από πάνω προσθέτουμε την γέμιση ,το τριμμένο κασέρι και το τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό. Βάζουμε σε ένα ταψί 1 ποτήρι νερό, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και το ρολό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά , για να ροδοκοκκινίσει (ανάλογα τον φούρνο μας). Αν το νερό τελειώνει την ώρα του ψησίματος προσθέτουμε λίγο ακόμη. Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/