Υλικά
1 κιλό πορτοκάλια(μεγάλα με χοντρή φλούδα)
1200γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 κ.γ. γλυκόζη
1 κ.γ. ξινό
Εκτέλεση
1. Τρίβουμε με τον τρίφτη(στη μικρή σκάλα) γύρω γύρω τη φλούδα από κάθε πορτοκάλι.
2. Κόβουμε το πάνω κ το κάτω μέρος του πορτοκαλιού.
3. Στη συνέχεια κόβουμε 6 φέτες φλούδας από κάθε πορτοκάλι.
4. Τις τυλίγουμε σε ρολάκια με μια οδοντογλυφίδα.
5. Τα βράζουμε 3 φορές σε νερό, για δέκα λεπτά, κάθε φορά βάζουμε καινούριο νερό.
6. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε στην κατσαρόλα 2 ποτήρια νερό και 1,200 γρ ζάχαρη να βράσουν για πέντε λεπτά. Βάζουμε και τις φλούδες να βράσουν μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι.
7. Βάζουμε μισό κουταλάκι ξινό και τα ανακατεύουμε.
8. Στο τέλος μια κουταλιά γλυκόζη και ρίχνουμε μέσα τα ρολάκια.
9. Τέλος τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα σφραγίζουμε.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/