Για ένα ταψί (περίπου 15 κομμάτια)
1/2 κιλό αλεύρι περίπου
100 γρ. βούτυρο
2 κρόκους αυγών
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1-2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
15 κ.γ. μαρμελάδα
καρύδια
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τους κρόκους με ένα πιρούνι και τους ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα.
2. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά,το ξύσμα και ανακατεύουμε.
3. Αφού έχουμε λιώσει το βούτυρο και το έχουμε αφήσει να γίνει χλιαρό, το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα.
4. Ανακατεύουμε πολύ καλά, και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι.
5. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ενιαία ζύμη.
6. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα, σκεπάζοντας τη λεκανίτσα με μια πετσέτα.
7. Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια και ανοίγουμε 2 ορθογώνια φύλλα.
8. Κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι σε μικρά ορθογώνια και τοποθετούμε από ένα κουτάλι μαρμελάδα σε κάθε μικρό ορθογώνιο. Αν θέλουμε βάζουμε και καρύδια.
9. Τα κλείνουμε,τα χαράζουμε και τα τοποθετούμε ένα ένα στο ταψί.
10. Τα αλοίφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν, περίπου μισάωρο.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/