Πικαντικες Γλυκοπατατες

images_0aaaaaaa5pata.jpg

Υλικά

    1 κιλό γλυκοπατάτες
    Ελαιόλαδο
    Μεξικάνικο μείγμα μπαχαρικών

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
    Καθαρίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τες σε μπαστουνάκια όπως θα κάνατε για τηγανιτές πατάτες.
    Τοποθετήστε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου και βάλτε τις πατάτες από πάνω. Ρίξτε λίγο λάδι και ανακατέψτε με τα χέρια σας ώστε να λαδώσουν όλες οι πατάτες. Πασπαλίστε με όσο μείγμα θέλετε και ξανα-ανακατέψτε.
    Φροντίστε τα μπαστουνάκια να μην ακουμπάνε μεταξύ τους αλλιώς δεν θα γίνουν τραγανές.
    Ψήστε για 15 λεπτά, γυρίστε με μία σπάτουλα τις πατάτες και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος