Μπισκοτα με δυο (!) υλικα

images_0aaaaaaa5bbisko.jpg

Υλικά

    2 μπανάνες πολύ ώριμες
    2 φλιτζάνια βρώμη
    Πρόσθετα υλικά (εάν θέλετε) Εγώ βάζω (με το μάτι) μέλι, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, λιναρόσπορο και σταφίδες ή κράνμπερι

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
    Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιήστε την μπανάνα με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε. Προσθέστε και τα επιπλέον υλικά εάν χρησιμοποιείτε. Καλό θα ήταν να μην ξεπεράσετε το μισό φλιτζάνι ώστε να μην έχετε πρόβλημα να “δέσουν” τα υλικά.
    Στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι της σούπας μοιράστε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. Θέλετε περίπου 1 κ.σ. ποσότητα για το κάθε μπισκότο. Με βρεγμένα δάχτυλα πιέστε τη ζύμη για να γίνει επίπεδη. Όσο πιο επίπεδη, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
    Ψήστε για 9-12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν της αρεσκείας σας.
    Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος