Υλικά
Σαλάτα:
2 φλιτζάνια μακαρόνια βίδες ολικής άλεσης, μαγειρεμένα σύμφωνα με τη συσκευασία
1 κεφάλι μπρόκολο ή 2 φλιτζάνια χόρτα ή 3-4 κολοκυθάκια σε φέτες
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
¾ φλιτζανιού τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Σάλτσα Caesar:
Ο χυμός ενός λεμονιού
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 φιλέτα αντσούγιας
μία πρέζα αλάτι
½ κ.γ. Worcestershire σος
Κρουτόν:
2 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί, σε κύβους
2 κ.σ. ελαιόλαδο
μία πρέζα αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Για τη Σαλάτα:
Μαγειρέψτε τα 2 φλιτζάνια βίδες συμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
Πλύνετε τα λαχανικά και μαγειρέψτε τα. Βράστε το μπρόκολο ή τα χόρτα. Ή αλείψτε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήστε στο γκριλ του φούρνου τα κολοκυθάκια.
Τοποθετήστε τα λαχανικά σας σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα ντοματίνια, τα κρύα ζυμαρικά και το βασιλικό. Ανακατέψτε.
Για τα Κρουτόν:
Προθερμάνετε το φούρνου στους 200 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι (ή σε λαδόκολλα) απλώστε τα κυβάκια ψωμιού. Ρίξτε ομοιόμορφα από πάνω το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Προσθέστε το αλάτι και το σκόρδο και ξανα-ανακατέψτε. Ψήστε στο φούρνο για 10 λεπτά, ή μέχρι να πετύχετε το χρώμα και την υφή που θέλετε.
Για την Ντρέσινγκ:
Σε ένα μπλέντερ ή μούλτι προσθέστε το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα φιλέτα αντσούγιας, μία πρέζα αλάτι και τη Worcestershire σος. Χτυπήστε για ένα λεπτό μέχρι η σος να γίνει κρεμώδης. Βάλτε την ποσότητα που θέλετε στη σαλάτα και ανακατέψτε ελαφρά.
Προσθέστε τα κρουτόν και το τυρί στη σαλάτα και ανακατέψτε.
Πηγή : http://stavroulacooking.com/