Κουλουράκια βανίλιας

images_0aaaaaakoulou.jpg

Υλικά για 50 κουλουράκια

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

250 γρ βούτυρο

200 γρ ζάχαρη

1 κ.σ. σόδα

3 βανίλιες

1 κρόκο αυγού

αλεύρι περίπου 500γρ

Για την επάλυψη θα χρειαστούμε έναν κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο νερό.

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν. ρίχνουμε τον κρόκο και τον χυμό πορτοκάλι. Χτυπάμε καλά και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και τις βανίλιες.

2. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι ώστε να πλάθεται η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.

3. Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο .

4. Πλάθουμε τα κουλουράκια,τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/