Κοτοπουλο Γεμιστο με κειλ, Λιαστη Ντοματα και Μπλε Τυρι

images_0aaaaaaakoto.jpg

Υλικά

    4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 200 γραμμάρια το καθένα)
    ⅓ φλιτζάνι μπλέ τυρί
    1 κεφάλι κέιλ, χωρίς τα κοτσάνια και ψιλοκομμένο
    1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
    αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
    Βάλτε το κέιλ σε μία μεγάλη κατσαρόλα με ½ φλιτζάνι νερό και 1 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες και ζεστάνετε πάνω σε μέτρια φωτιά.
    Σκεπάστε και αφήστε να βράσει για 2 λεπτά.
    Αφαιρέστε το καπάκι και σωτάρετε για μερικά ακόμα λεπτά μέχρι το κέιλ να μαραθεί.
    Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και μαγειρέψτε για 3 ακόμα λεπτά. Αφαιρέστε από την φωτιά και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
    Κόψτε τα φιλέτα κατα μήκος για να γίνουν πιο λεπτά και με ένα βαρύ αντικείκμενο χτυπήστε τα για να πλατύνουν.
    Τρίψτε πάνω στο κάθε φιλέτο περίπου 1 κ.σ. μπλέ τυρί και στη συνέχεια 2 κ.σ. από το μείγμα του κέιλ με τη λιαστή ντομάτα.
    Κάντε τα φιλετάκια ρολά και τοποθετήστε τη μεριά της ένωσης προς τα κάτω μέσα σε ένα ταψάκι φούρνου.
    Ρίξτε πάνω στα ρολάκια λίγο αλάτι και πιπέρι.
    Ψήστε για 25-30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να έχει ψηθεί μέχρι μέσα και να μην είναι ροζ.
    Σερβίρετε ζεστά.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος