Υλικά για 24 κεκάκια
250 γρ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ γάλα
400 γρ αλεύρι
1 baking powder
ξύσμα από ένα λεμόνι
Για την κρέμα λεμονιού
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
12 κ.σ. ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
4 αυγά
100 ml νερό
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε και τους κρόκους.
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
3. Ρίχνουμε και το μίγμα των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.
4. Ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
5. Με μια κουτάλα αδειάζουμε το μίγμα στις θήκες για τα κεκάκια.
6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
7. Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει την κρέμα.
8. Για την κρέμα , χτυπάμε στο μίξερ όλα της τα υλικά πολύ καλά.
9. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα και σε μέτρια φωτιά την βράζουμε ανακατεύοντας ΣΥΝΕΧΩΣ γιατί υπάρχει περίπτωση να κόψει. Όταν πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνουμε την κρέμα τα κρυώσει.
10. Κόβουμε τα κεκάκια στην μέση και τοποθετούμε ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο από την κρέμα μας.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/