Υλικά για 60 καριόκες
3 πακέτα πτι μπερ μπισκότα
700γρ υποβρύχιο μαστίχα
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
5-6 κ.σ. κακάο
300 γρ κουβερτούρα λιωμένη
200 γρ βούτυρο λιωμένο
1 φλυτζανάκι του καφέ ουίσκι ή κονιάκ
για την επικάλυψη θα χρειαστούμε 750 γρ περίπου κουβερτούρα
Εκτέλεση
1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα,το βούτυρο και το υποβρύχιο.
2. Στο μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας και μετά τα καρύδια. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Στο μπολ ρίχνω και το μίγμα σοκολάτας που λιώσαμε στο βήμα 1 μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλα μέχρι να γίνει μια εννιαία γέμιση.
4. Παίρνω δυο κομμάτια λαδόκολλας και φτιάχνω δυο μπαστούνια οπως φτιάχνουμε τον κορμό. Τα βάζω στο ψυγείο.
5. Όταν τα μπαστούνια παγώσουν και μπορούν να κοπούν, λιώνω την σοκολάτα σε μπεν μαρι .Κόβω λωρίδες από τα μπαστούνια και την κάθε λωρίδα στη μέση. βουτάω τα κομμάτια ένα ένα στην σοκολάτα και τα αραδιάζω σε μια λαδόκολλα. Όταν παγώσει η σοκολάτα οι καριόκες είναι έτοιμες.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/