Σε μελέτη που παρουσιάστηκε από ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στη Δανία δείχθηκε ότι όταν οι εθελοντές κατανάλωναν σαλάτα με dressing μουστάρδας, η προσλαμβανόμενη τροφή ήταν κατά περίπου 150 θερμίδες χαμηλότερη απ’ ότι όταν κατανάλωναν τη σαλάτα χωρίς τη μουστάρδα. Εκτός όμως από τη μειωμένη ενεργειακή πρόσληψη βρέθηκε ότι ο μεταβολικός ρυθμός αυξήθηκε 3 ώρες μετά την κατανάλωση του γεύματος με τη μουστάρδα.
Σχόλιο Ειδικού…
Ωστόσο πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε μουστάρδα στα φαγητά μας, ας περιμένουμε την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων αυτών και από άλλες μελέτες, καθώς είναι γνωστό ότι τα μπαχαρικά αυξάνουν την όρεξη.
Πηγή : http://www.nutrimed.gr