Υλικά
Για 4 μπολάκια
1/2 λίτρο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 βανίλια
4 κ.σ. ζάχαρη
1 φλ. καφέ εβαπορέ
50 γρ. κουβερτούρα
12 μπισκότα σαβαγιάρ
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα.
2. Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ,και όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη,το βούτυρο,τη βανίλια και το διαλυμένο κορν φλάουρ.
3. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα βανίλια.
4. Αραδιάζουμε τα μπισκότα μέσα στα μπολάκια,και από πάνω στρώνουμε την κρέμα βανίλια.
5. Σε μια μικρή κατσαρόλα,βάζουμε το εβαπορέ μαζί με την σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο κονιάκ. Έτσι έχουμε ετοιμάζει μια σως σοκολάτας και την περιχύνουμε πάνω στην κρέμα βανίλια.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/