Εάν ανήκετε στους ανθρώπους που «ξεχνούν» να πιουν νερό και σπάνια καταφέρνουν να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους ή συγκαταλέγεστε σε αυτούς που λατρεύουν τις ιδιαίτερες γεύσεις και τα καλοκαιρινά cocktail αλλά τα αποφεύγουν διότι ταυτόχρονα προσέχουν την γραμμή τους…. σας έχουμε τη λύση! Δροσερά ροφήματα με βάση το νερό γεμάτα με τις βιταμίνες των λαχανικών και φρούτων έρχονται να σας ενυδατώσουν και να σας αποτοξινώσουν με φυσικό τρόπο! Βότανα και καρυκεύματα έρχονται να προστεθούν στο δροσερό σας cocktail και να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο όλα τα συστήματα του οργανισμού σας! Διαλέξτε μια από τις προτάσεις μας, προσθέστε τις δικές σας «γευστικές» νότες, άφθονα παγάκια και απολαύστε!
1.Νερό με ράσμπερι και λάιμ
Υλικά για μια μεγάλη κανάτα νερού
450 γρ. ράσμπερι
2 λάιμ
πάγος
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λάιμ σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μαζί με τα ράσμπερι σε μια μεγάλη κανάτα νερού. Με την πίσω πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας, τα πιέζουμε ελαφρώς μέχρι να βγάλουν λίγο από τον χυμό τους. Προσθέτουμε τον πάγο και το νερό και το αφήνουμε μέχρι να πάρει ένα ροζ χρώμα.
2.Νερό με ανανά, πορτοκάλι και τζίντζερ
Υλικά για 1 μεγάλη κανάτα
1/2 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κύβους
1/2 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κ. σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κανάτα ρίχνουμε τον ανανά, το πορτοκάλι, και το τζίντζερ και τα πιέζουμε ελαφρώς μια ξύλινη κουτάλα. Γεμίζουμε με νερό και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο για λίγες ώρες. Ρίχνουμε παγάκια και σερβίρουμε
*Πορτοκάλι, ο βασιλιάς των εσπεριδοειδών. Πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην σύνθεση του κολλαγόνου, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο αντιγήρανση.Ο ανανάς δεν προάγει μόνο την καλή λειτουργία του πεπτικού, παρέχει ευεργετικά οφέλη στη φλεγμονή, στην πήξη του αίματος και στην αναστολή της ανάπτυξη ορισμένων όγκων. Προσφέρει και αυτός με τη σειρά του αντιοξειδωτική προστασία και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του στην αντιοξειδωτική βιταμίνη C. Η ”βόμβα” αντι-οξείδωσης ολοκληρώνεται με την προσθήκη του ginger το οποίο έχει μελετηθεί αναρίθμητες φορές χάρη στην αντιοξειδωτική και την αντιφλεγμονώδη δράση του.
3.Νερό με ρόδι και δενδρολίβανο
Υλικά για μια μεγάλη κανάτα
2 κ. σ. ρόδι
1 κ. γ. φυσικό χυμό ροδιού
2 φύλλα δενδρολίβανου
Πάγος
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κανάτα το ρόδι, το δενδρολίβανο και τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
*Ένας από τους λόγους που κατατάσσει το ρόδι στα υπερφρούτα είναι η άμεση και η αποτελεσματική απορρόφηση των συστατικών του από την κυκλοφορία του αίματος. Έχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Κ και σεληνίου. Επίσης περιέχει βιταμίνη C, E,σίδηρο και κάλιο. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που διαθέτει μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία της καρδιάς, στη λειτουργία του εγκεφάλου και δρουν κατά της γήρανσης. Είναι επίσης ένα από τα λίγα φρούτα που βοηθούν στην πρόληψη του Alzheimer και του διαβήτη, όπως και τα μούρα. Το ρόφημα δενδρολίβανου έχει ισχυρές αντιγηραντικές ικανότητες! Έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα ως ρόφημα για την βελτίωση της όψης της επιδερμίδας. Ως καλλυντικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μορφή ατμού για βαθύ καθαρισμό του προσώπου και ενίσχυση του δέρματος.Σαν φαρμακευτικό φυτό έχει ιδιότητες τονωτικές και αντιστηπτικές. Αποτελεί ιδανική πρόταση για την καταπολέμηση της αναιμίας, της αϋπνίας και των ζαλάδων.
4.Νερό με κεράσια και λεμόνι
Υλικά για μια κανάτα
300γρ φρέσκα κεράσια, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κανάτα, λιώνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τα κεράσια και τις φέτες από το λεμόνι. Προσθέτουμε νερό ή ανθρακούχο νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Σερβίρουμε με πάγο.
Το λεμόνι όπως και το λάιμ έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι αντισηπτικό, έχει χωνευτικές ιδιότητες και βοηθάει στην πρόληψη πεπτικών προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα ή η διάρροια. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και αναζωογονεί το δέρμα ”εκ των έσω”! Τα κεράσια είναι και αυτά πλούσια σε βιταμίνη C είναι σε ανθοκυανίνες που προστατεύουν τα κύτταρά μας. Εκτός από αυτή την βιταμίνη το «ατού» των κερασιών είναι και το β-καροτένιο που εμπεριέχεται μέσα σε αυτά. Το β-καροτένιο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και αυξάνει δράση των κερασιών απέναντι στις ελεύθερες ρίζες.
5.Νερό με καρπούζι και βασιλικό
Υλικά για μια κανάτα
2 φέτες καρπούζι, κομμένες σε τρίτα ή τέταρτα
Μια μικρή χούφτα βασιλικό
Πάγος
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια κανάτα με το καρπούζι και τον πάγο. Τρίβουμε ελαφρώς το βασιλικό ώστε να απελευθερώσει γεύση. Συμπληρώνουμε με νερό και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
*Πιο φρούτο συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του οργανισμού μας περισσότερο από το καρπούζι; Το 92% του καρπουζιού αποτελείται από νερό προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο σημαντική ενυδάτωση στον οργανισμό. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, βιταμίνη Α και λικοπένιο. Το λικοπένιο σε συνεργασία με την βιταμίνη C προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική προστασία.Τo αιθέριο έλαιο του βασιλικού είναι αυτό που του προσδίδει αυτήν την γλυκιά και πικάντικη γεύση και όχι μόνο! Ο βασιλικός είναι γνωστός από τα αρχαία χρόνια καθώς επηρεάζει σχεδόν όλα τα συστήματα του οργανισμού μας. Τονώνει το νευρικό σύστημα, καταπολεμάει το στρες, το άγχος, την πνευματική κόπωση και βοηθά στη συγκέντρωση. Όταν ενωθεί με το καρπούζι δίνει μια γλυκόπικρη γεύση δροσιάς και αναζωογόνησης.