Για 6-7 μπολάκια
Υλικά συνταγής
1 λίτρο γάλα φρέσκο
125γρ κουβερτούρα
3 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. καστανή ζάχαρη
6 κ.σ. κορν φλάουρ
3 κ.σ. flora με 25% βούτυρο
200γρ χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
150γρ μπισκότα τύπου ορεο αλεσμένα
Εκτέλεση συνταγής
1. Σε ένα μπολ κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, την ζάχαρη και το κακάο.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει, μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το μίγμα που κάναμε στο βήμα 1 , και ανακατεύουμε γρήγορα , μόλις αρχίζει να πήζει σβήνουμε την φωτιά και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.
3.Βάζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
4. Όταν κρυώσει , βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα και την μισή σαντιγύ. Ανακατεύουμε και μοιράζουμε την κρέμα σε μπολάκια. Γαρνίρουμε με σαντυγί και τριμμένο μπισκότο.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/