Αλευρι Ζεας + Μαφινς με Σταφιδα

images_0aaaaaaa5muffins.jpg

Υλικά

    1½ φλιτζάνια δίκκοκο αλεύρι – (μπορείτε στη θέση του να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης που να φουσκώνει μόνο του)
    1½ φλιτζάνι βρώμη
    ¾-1 φλιτζάνι σταφίδες (ανάλογα πόσο “σταφιδένιο” προτιμάτε τα μάφινς σας)
    ½ cup + 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
    ½ φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
    1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
    2 κ.γ. κανέλλα
    1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
    6 κ.σ. σάλτσα μήλου (ή ελαιόλαδο)
    1 αβγό
    ¼ φλιτζάνι γιαούρτι
    1 κ.γ. βανίλια
    ⅓ φλιτζάνι βρώμη
    2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
    1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

    Προθερμάνετε το φούρνο στου 190 βαθμούς Κελσίου
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με σύρμα τα εφτά πρώτα στεγνά υλικά. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε με σύρμα τα 5 επόμενα υγρά υλικά. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο στεγνό και ανακατέψτε μέχρι τα υλικά ίσα να αναμειχθούν.
    Λαδώστε ελαφρά το εσωτερικό από θήκες για μάφινς. Με ένα εργαλείο για παγωτό ή κουτάλι γεμίστε 14 θήκες.
    Ανακατέψτε καλά τα τελευταία τρία υλικά και πασπαλίστε πάνω από τα μάφινς.
    Το μυστικό πάντως για να σας βγούν τα μάφινς υγρά είναι να μην παρα-ανακατέψτε τη ζύμη.
    Ψήστε τα μάφινς για 22-25 λεπτά, μέχρι να αναπηδούν πίσω στο άγγιγμα.
    Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από το ταψί.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/

Κρίκη Σταυρούλα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος