Υλικά
1½ φλιτζάνια δίκκοκο αλεύρι – (μπορείτε στη θέση του να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης που να φουσκώνει μόνο του)
1½ φλιτζάνι βρώμη
¾-1 φλιτζάνι σταφίδες (ανάλογα πόσο “σταφιδένιο” προτιμάτε τα μάφινς σας)
½ cup + 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. κανέλλα
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
6 κ.σ. σάλτσα μήλου (ή ελαιόλαδο)
1 αβγό
¼ φλιτζάνι γιαούρτι
1 κ.γ. βανίλια
⅓ φλιτζάνι βρώμη
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στου 190 βαθμούς Κελσίου
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με σύρμα τα εφτά πρώτα στεγνά υλικά. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε με σύρμα τα 5 επόμενα υγρά υλικά. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο στεγνό και ανακατέψτε μέχρι τα υλικά ίσα να αναμειχθούν.
Λαδώστε ελαφρά το εσωτερικό από θήκες για μάφινς. Με ένα εργαλείο για παγωτό ή κουτάλι γεμίστε 14 θήκες.
Ανακατέψτε καλά τα τελευταία τρία υλικά και πασπαλίστε πάνω από τα μάφινς.
Το μυστικό πάντως για να σας βγούν τα μάφινς υγρά είναι να μην παρα-ανακατέψτε τη ζύμη.
Ψήστε τα μάφινς για 22-25 λεπτά, μέχρι να αναπηδούν πίσω στο άγγιγμα.
Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλετε από το ταψί.
Πηγή : http://stavroulacooking.com/