Υλικά
για την βάση μπισκότου
100 γρ βουτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)
100γρ ζάχαρη
200γρ αλεύρι(μπορεί και παραπάνω, πρέπει να πλάθεται η ζύμη)
1 αυγό
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
για την κρέμα λεμόνι
4 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
150ml κρέμα γάλακτος
100γρ λευκή σοκολάτα
150 γρ άχνη ζάχαρη
50 γρ βούτυρο αγελαδινό
για το λευκό γλάσο
50 γρ λευκή σοκολάτα
50 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση για τη βάση μπισκότου
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
2. Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Αργά αργά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά . Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μόλις σφίξει η ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
4. Έπειτα, ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και την τοποθετούμε σε αντικολλητικό τσέρκι.
5.Ψήνουμε στους 175 βαθμούς κελσίου για 20-25 λεπτά. Αφήνουμμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για την κρέμα
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τον χυμό λεμονιού.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να χτυπηθούν καλά.
3. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα.
4. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα , ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
5. Τοποθετούμε την κρέμα πάνω από το μπισκότο.
Για το γλάσο
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ,αφού ζεσταθεί βάζουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Περιχύνουμε το γλυκό μας. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και μετά από 3 ώρες ξεφορμάρουμε.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/