Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι ολικής ζέας
1/2 κιλό αλεύρι λευκό ζέας
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 ποτήρια νερό
1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. μέλι
Εκτέλεση
1. Σε μια λεκάνη βάζουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό μαζί με τη μαγιά και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε για να γίνει ένα χυλός. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το λάδι.
2. Το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Έπειτα, προσθέτουμε το αλάτι,το υπόλοιπο νερό, πρέπει να είναι χλιαρό και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
3. Αφήνουμε πάλι τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
4. Πλάθουμε μικρά ψωμάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν για 40 λεπτά περίπου.
Νίκη Χρήστου