Ψητά λαχανικά με σπιτική πίτα και σάλτσα κρέμας τυριού

images_0aaaaakrema.jpg

Υλικά

5 μανιτάρια

3 καρότα

2 κόκκινες πιπεριές

100γρ καλαμπόκι

αλάτι

πιπέρι

λάδι

βαλσάμικο ξύδι

τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

1.Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας,τα κόβουμε σε κομματάκια.

2.Τα σοτάρουμε με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά ,μετά από 10 λεπτά σβήνουμε τη φωτιά,αλατοπιπερώνουμε,βάζουμε λίγο βαλσάμικο ξύδι και τριμμένο τυρί.

Για την σάλτσα

100 γρ τυρί κρέμα

100 γρ στραγγιστό γιαούρτι

λίγο δυόσμο

αλάτι

πιπέρι

λίγη πάπρικα

λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε πολύ καλα τα υλικά μας μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.

Υλικά για 10 πίτες

1 ποτήρι χλιαρό νερό

20g νωπή μαγιά

αλάτι

ζάχαρη

λίγο λάδι

αλεύρι (όσο χρειαστεί)

Εκτέλεση

1.Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι.

2.Μόλις αρχίσει να σφίγγει το ζυμάρι ξεκινάμε το ζύμωμα μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό ζύμάρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει μια ώρα τουλάχιστον.

3.Έπειτα, πλάθουμε 5 μικρά ζυμαράκια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε χοντρά φύλλα.

4.Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να βάλουμε λάδι, και ψήνουμε μια μια τις πίτες και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Νίκη Χρήστου

Πηγή : http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/