Υλικά
για 4 μερίδες
6 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες
3 κ.σ. ψιλοκομμένο σέλινο
1 ποτήρι λευκό κρασί
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Κόβουμε σε κύβους τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε με λίγο λαδάκι σε μια κατσαρόλα.
2. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3.Βάζουμε το νεράκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε βράσει.
4. Όταν βράσουν τα λιώνουμε με το μίξερ χειρός και γίνεται βελουτέ. Μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο.
Νίκη Χρήστου