Υλικά
Ζάχαρη 120 γρ
Αυγά 3 τεμ
Φαρίνα 200 γρ
Βούτυρο 250 γρ
Κουβερτούρα 250 γρ
Κάστανα 250 γρ βρασμένα
Μαρμελάδα κάστανο 3 κουταλιές σούπας (του εμπορίου)
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κάστανα σε κατσαρόλα με νερό , τα στραγγίζουμε, τα καθαρίζουμε καλά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά. Έχουμε λιώσει την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας, ανακατεύοντας να ενωθούν όλα τα υλικά καλά. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα κάστανα και την μαρμελάδα κάστανο συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το ανακάτεμα. Βουτυρώνουμε ατομικά φορμάκια και τα γεμίζουμε περίπου στα 2/3 τους με το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές ρωγμές στην επιφάνεια τους.
* Προσοχή δεν θέλουμε να βγουν σαν κεκάκια. Το εσωτερικό του σουφλέ πρέπει να έχει ρευστή μορφή.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/