Υλικά
Σφολιάτα 2 φύλλα
Βούτυρο 120 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 160 γρ
Αυγά 3 τεμ
Βανίλια 1 τεμ
Κορν φλαουρ 4 κουταλιές γλυκού
Λεμονάδα σπιτική 200 ml
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Λεμονάδα σπιτική
Λεμόνια 2 τεμ
Νερό
Ζάχαρη 4 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Στύβουμε τα 2 λεμόνια και αδειάζουμε τον χυμό τους σε ένα ποτήρι όπου εκεί προσθέτουμε την ζάχαρη και νερό όσο χρειαστεί για να φτάσουμε τα 200 ml κι ανακατεύουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο αυγά και τα χτυπάμε λίγο. Προσθέτουμε την λεμονάδα,το βούτυρο,την ζάχαρη,το ξύσμα λεμονιού και τέλος το κορν φλάουρ. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας κι αφήνουμε να κρυώσει. Ανοίγουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας μας , το αλείφουμε με την μισή κρέμα και το τυλίγουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά για να κρυώσουν και να κοπούν ευκολότερα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή στην λαμαρίνα του φούρνου μας, κόβουμε τα ρολά μας σε πάχος 1 cm ώστε να σχηματιστούν μικρά ρολάκια και τα τοποθετούμε στο ταψί. Χτυπάμε τον κρόκο από το τρίτο αυγό , το αραιώνουμε με λίγο νεράκι κι αλείφουμε τα ρολάκια μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω -κάτω για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τα απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/