Υλικά
Κιμάς 700 γρ.
Ελαιόλαδο 1 κούπα τσαγιού
Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 τεμ ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ τριμμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Πράσα 1 κιλό καθαρισμένα και κομμένα
Κρασί λευκό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι -πιπέρι
Μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού.
Πελτές ντομάτας 1 κουτάλι της σούπας
Νερό 1 φλιτζάνι τσαγιού
Τυρί φέτα 300 γρ τριμμένη
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Φρυγανιά 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Αυγά 2 τεμ χτυπημένα
Άνηθο-μαϊντανό 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα
Καταϊφι 1 πακέτο
Μαργαρίνη 150 γρ λιωμένη
Για την μπεσαμέλ
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Γάλα 1/2 λίτρο
Κεφαλογραβιέρα 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη
Γιαούρτι 3 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα πλένουμε.Τα βάζουμε να βράσουν με λίγο νερό ίσα να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα ρηχή βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τον κιμά, προσθέτουμε όλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα πράσα,ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά,βάζουμε την πάπρικα,το πιπέρι,το αλάτι,το μοσχοκάρυδο,τον πελτέ,1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να βράσει 15 -20 λεπτά. Ξύνουμε το καταϊφι σε ένα ταψί ,το ραντίζουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Λαδώνουμε ένα ταψί για πίτες και βάζουμε το μισό ραντισμένο καταϊφι στον πάτο του ταψιού. Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά , αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τα τυριά ,τη φρυγανιά και τα χτυπημένα αυγά λίγο λίγο. Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν. Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στο καταϊφι να πάει παντού ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το άλλο μισό ραντισμένο καταϊφι και από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ ομοιόμορφα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε.
Για την μπεσαμέλ : Bάζουμε να κάψει το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα να πάρει χρώμα καστανό. Προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα και το γιαούρτι κι ανακατεύουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr