Υλικά
Για ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 35cm
500γρ φύλλο κρούστας
4 αυγά
250γρ στραγγιστό γιαούρτι
250γρ αραβοσιτέλαιο
120 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
φλούδα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
1.Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντάς το για 6-7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
2.Σουρώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τα βάζουμε στον φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά για να στεγνώσουν.
3. Χτυπάμε με το μίξερ πάρα πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά. Μόλις χτυπηθούν ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.
4..Παίρνουμε το μίγμα και το περιχύνουμε πάνω από τα φύλλα, ανακατεύουμε τα φύλλα με το μίγμα πολύ καλά να πάει παντού η κρέμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το γλυκό.
5. Σιροπιάζουμε αμέσως μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι αφού χωρίσουμε σε κομμάτια την πορτοκαλόπιτα.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/