Υλικά
4 μικρά ορτύκια
χυμό από 3 μικρά πορτοκάλια
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
1 κ.σ. κοφτή βούτυρο
Εκτέλεση
1. Πλένουμε πολύ καλά τα ορτύκια,τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε με το βούτυρο να πάρουν χρώμα για 30 λεπτά (μέχρι να ψηθούν,βεβαιωθείται οτι ψήθηκαν!!)περίπου σε δυνατή φωτιά την οποία την χαμηλώνουμε μετά από 3 λεπτά.
2. Παίρνουμε τα ορτύκια από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Στο τηγάνι ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το θυμάρι, το πιπέρι.
4. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν καραμελώσει η σάλτσα περιχύνουμε τα ορτύκια και είναι έτοιμα.
Νίκη Χρήστου