Υλικά
Μπακέτα
Μοτσαρέλα φρέσκια
Σύκα φρέσκα
Προσούτο
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός για μπρουσκέτες είναι αυτός με φρέσκια μοτσαρέλα, σύκο και προσούτο. Βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι λίγο ελαιόλαδο, μια σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο και το αφήνουμε λίγη ώρα να αρωματιστεί. Κόβουμε την μπαγκέτα μας σε λεπτές διαγώνιες φέτες, τις αλείφουμε με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ για λίγη ώρα, ίσα να φρυγανιστούν λίγο εξωτερικά (όχι να σκληρύνουν). Τοποθετούμε πάνω σε κάθε φέτα από ένα κομμάτι μοτσαρέλα, μια φέτα σύκο, ένα κομματάκι προσούτο και είμαστε έτοιμοι να τις σερβίρουμε και να τις απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/