Υλικά
Γίγαντες 500 γρ γίγαντες μαύροι
Πιπεριές Φλωρίνης 2 τεμ σε ροδέλες
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ σε ροδέλες
Σκόρδο 2 σκελίδες σε ροδέλες
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί
Μαϊντανός -άνηθο 1/2 μισό ματσάκι ψιλοκομμένα
Μπαχάρι 2 κόκκους
Μπέικον 12 φέτες κομμένες
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Αλάτι – πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Νερό όσο χρειαστεί
Οδηγίες
Πλένουμε τους γίγαντες και τους βάζουμε από το βράδυ σε κατσαρόλα με νερό να μουλιάσουν.Την άλλη μέρα ρίχνουμε το νερό αυτό και τους βάζουμε να βράσουν με άλλο νερό για περίπου 10 λεπτά και τους στραγγίζουμε. Βάζουμε τους γίγαντες σε γάστρα ή σε ταψί με χλιαρό νερό ίσα να τους σκεπάζει. Σκεπάζουμε με το καπάκι (ή με λαδόκολλα κι από πάνω αλουμινόχαρτο) και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε τηγάνι βάζουμε το 1/2 ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τις πιπεριές , την γλυκιά και καυτερή πάπρικα,το πιπέρι, το αλάτι και σοτάρουμε για περίπου 7 -8 λεπτά.Σβήνουμε με το κον -κασέ και προσθέσουμε λίγο νερό.Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά κι αδειάζουμε την σάλτσα στους γίγαντες. Προσθέτουμε το μπαχάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σοτάρουμε το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε χαρτί απορροφητικό. Προς το τέλος του ψησίματος του φαγητού (μέχρι να έχουν μαλακώσει οι γίγαντες) προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μπέικον, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά κι αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στον φούρνο χωρίς να το σκεπάζουμε. Το φαγητό μας θέλουμε να μείνει με σάλτσα και σερβίρεται ζεστό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/