Υλικά
για 8 κρέπες
2 αυγά
2 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού νερό
2 φλ.τσαγιού αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
αλάτι
ζάχαρη
βανίλια
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε.
2. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
3. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, το αλοίφουμε με βούτυρο και παίρνουμε περίπου μισή (κ λίγο παραπάνω) κουτάλα από το μείγμα.
4. Το αδειάζουμε στο τηγάνι, το κουνάμε να πάει παντού το μείγμα. Όταν ψηθεί το γυρνάμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί κ από αυτή.
5. Επαναλαμβάνουμε άλλες 7 φορές, σε κάθε κρέπα βουτυρώνουμε με ελάχιστο βούτυρο το τηγάνι.
Για τη γέμιση
μπανάνα κομμένη σε φέτες
Για τη σως: για μια κρέπα μόνο
2 κ.σ. ζάχαρη
2 φλ.καφέ γάλα εβαπορε
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, μόλις ζεσταθεί βάζουμε τη ζάχαρη και περιμένουμε να γίνει καραμέλα.
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα κατεβαζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το εβαπορέ, ανακατεύοντας συνέχεια. Γέμίζουμε την κρέπα με μπανάνα και ρίχνουμε από πάνω τη σως.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/