Υλικά
Κοτόπουλο 1 μέτριο
Αντίδια 1200 γρ
Κρεμμυδάκια φρέσκα 3-4 τεμ ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι- πιπέρι
Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ ψιλοκομμένη
Νερό
Κρασί λευκό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Για το αυγολέμονο
Αυγά 2 τεμ χωριστά κρόκοι και ασπράδια
Λεμόνια 2 τεμ ζουμερά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτάλι της σούπας διαλυμένο σε χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε , κόβουμε σε μερίδες και πλένουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε τα αντίδια, τα πλένουμε , τα κόβουμε στη μέση και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Βάζουμε σε κατσαρόλα φαρδιά το ελαιόλαδο στη φωτιά να κάψει, σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα,προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,το κρεμμύδι,το σκόρδο,την πιπεριά, την πάπρικα,το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί , αφήνουμε να εξατμισθεί και προσθέτουμε τα αντίδια κι αλάτι. Αφού τα σοτάρουμε ακόμη λίγο βάζουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το φαγητό μας κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά περίπου για 60 λεπτά.
Για το αυγολέμονο : Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιών μαζί με ζουμί από το φαγητό μας (περίπου 1 κουτάλα). Διαλύουμε το αλεύρι σε χλιαρό νερό και το προσθέτουμε στον χυμό λεμονιών. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια με το σύρμα, προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους,τον χυμό λεμονιών μαζί με ζεστό ζουμί και το διαλυμένο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα να ανακατευτούν καλά. Λίγο λίγο το αδειάζουμε στην κατσαρόλα , κουνώντας την συνέχεια για να ανακατευτούν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/