Υλικά
Κοπανάκια κοτόπουλο 6 τεμ
Μέλι 3 κουταλιές σούπας
Μουστάρδα πικάντικη 1 κουταλιά σούπας
Σος βαλσάμικου 1 κουταλιά σούπας
Πορτοκάλι 1/2 τον χυμό του και όλο το ξύσμα
Θυμάρι 1 κουταλιά γλυκού
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ το μέλι, το θυμάρι,την μουστάρδα, το βαλσάμικο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά. Καψαλίζουμε τα κοπανάκια και τα πλένουμε καλά. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με το μείγμα μελιού και τα αλείφουμε καλά να πάει παντού. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κοπανάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) , μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία κρούστα. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα και μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι ή πατάτες.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/