Muffins σιροπιαστά

images_0amuffins-siropiasta-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ κοσκινισμένο    
    Ζάχαρη 70 γρ    
    Κακάο 40 γρ    
    Μαγιά 1 φακελάκι    
    Νερό χλιαρό 240 ml    
    Βουτύρο 4-5 κουταλιές της σούπας λιωμένο ή μαργαρίνη
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αυγά 3 τεμ    

Για το σιρόπι

    Νερό 1 λίτρο    
    Ζάχαρη 400 γρ    
    Πορτοκάλι 1 τεμ τον χυμό του    

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και το κακάο κι ανακατεύουμε. Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στο αλεύρι. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά,τα προσθέτουμε στο αλεύρι,προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε τις φόρμες για muffins που θα χρησιμοποιήσουμε και τις γεμίζουμε με την ζύμη αλλά όχι μέχρι επάνω. Τα βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ανάλογα με τον φούρνο μας για 15-25 λεπτά.

Για το σιρόπι : Παράλληλα με το ψήσιμο ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρόλα το νερό ,την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και μόλις βγάλουμε τα muffins από τον φούρνο λίγα λίγα τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Τα βγάζουμε με  τρυπητή κουτάλα επάνω σε σχάρα για να στραγγίξουν κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/