Υλικά
Φαρίνα 500 γρ κοσκινισμένη
Βούτυρο 250 γρ λιωμένο
Αυγά 3 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Γάλα 270 ml
Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Ζάχαρη 400 γρ
Λουκούμια με γεύση τριαντάφυλλο 4 τεμ κομμένα καρέ
Λουκούμια με γεύση μαστίχα 4 τεμ κομμένα καρέ
Βύσσινο 150 γρ χωρίς κουκούτσια πασπαλισμένα με ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο, το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε και το γάλα, τέλος κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την βανίλια,το μπέικιν πάουντερ και την σόδα και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας. Γεμίζουμε φορμάκια για κέικ με το μείγμα και βάζουμε σε κάθε φορμάκι λουκούμι τριαντάφυλλο ή λουκούμι μαστίχα ή βύσσινο ζαχαρωμένο εφόσον είναι η εποχή του (βλ σχετικό φωτ υλικό). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.
*Αν χρησιμοποιήσουμε μικρά φορμάκια θέλουν μόνο 20 λεπτά ψήσιμο , ενώ τα μεγαλύτερα 30 λεπτά (πάντα ανάλογα τον φούρνο μας).
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/