Υλικά
750γρ γλυκοπατάτες
500γρ πτι μπερ σικάλεως
1 φλ. ζάχαρη
1 στικ ανάλατο βούτυρο
3 κ.τ.σ. ανάλατο βούτυρο
Αλάτι
1,5 κούπα ρικότα
½ φλ. Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
4 μεγάλα αυγά
Σαντιγί με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς . Ψήστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 ώρα. Απομακρύνετε από το φούρνο, πετάξτε τις φλούδες και κάντε τις πατάτες πουρέ με ένα πιρούνι (θα πρέπει να έχετε 1 ½ κούπες).
- Θρυμματίστε τα μπισκότα (θα πρέπει να έχετε 2 ¼ κούπες). Προσθέστε 1/3 της κούπας ζάχαρη, 1 στικ βούτυρο και ¼ κτγ αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενοποιηθούν.
- Απλώστε τα στον πάτο ενός ταψιού και πιέστε στον πάτο. Ψήστε μέχρι η ζύμη να ξεραθεί και να σταθεί, περίπου 12 λεπτά. Μετακινήστε από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία στους 160.
- Πολτοποιήστε τις γλυκοπατάτες, τη ρικότα, το γιαούρτι, τα αυγά, ¼ κτγ αλάτι, 3 κτς βούτυρο και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Απλώστε πάνω από τη ζύμη και ψήστε μέχι να σταθεροποιηθεί, 30-35 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά και τοποθετείστε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με σαντιγί.
Πηγή : www.somaygies.gr
Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD
Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο ‘Σώμα Υγιές’