Υλικά
Για το σαγανάκι
Τυρί ταλαγάνι 4 φέτες
Μπύρα 1/2 κουτάκι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λεμονοπίπερο 1/2 κουταλιά γλυκού
Καλαμποκέλαιο λίγο για το τηγάνισμα
Για την σος
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Άνηθος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μπύρα, το λεμονοπίπερο και όσο αλεύρι πάρει ώστε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και μόλις είναι έτοιμο, βουτάμε τις φέτες τυριού στον χυλό και τις τοποθετούμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μια πλευρά και τις γυρνάμε από την άλλη. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί για να αποβάλουν το περιττό λάδι. Σερβίρουμε το σαγανάκι μας ζεστό ρίχνοντας από πάνω λίγο λεμόνι ή φτιάχνοντας μια σος με λάδι, λεμόνι κι άνηθο με την οποία περιχύνουμε το σαγανάκι μας.
* Στο κουρκούτι που μας περίσσεψε μπορούμε να προσθέσουμε φέτα και ρίγανη ή κάποιο άλλο τυρί και να φτιάξουμε τηγανίτες φέτας.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/