Ρυζοκροκέτες με παριζάκι

images_0aaruzokroketes-me-parizaki-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Ρύζι 300 γρ βρασμένο    
    Κρεμμύδια 2 τεμ ψιλοκομμένα    
    Βούτυρο 40 γρ    
    Γκούντα 70 γρ τριμμένο    
    Αυγά 2 τεμ χτυπημένα    
    Παριζάκι 150 γρ κομμένο σε κυβάκια
    Φρυγανιά τριμμένη 100 γρ    
    Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα    

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο και προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε καλά κι αφαιρούμε από την φωτιά. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το παριζάκι κομμένο σε κύβους και το τριμμένο τυρί. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες κι αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έχουμε βάλει το καλαμποκέλαιο να κάψει σε  τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βουτάμε κάθε ρυζοκροκέτα στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε ζεστές.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/