Υλικά
Φύλλο κρούστας 500 γρ
Ελαιόλαδο
Ζαμπόν καπνιστό 10-12 φέτες ή γαλοπούλα ψιλοκομμένες
Γκούντα 200 γρ τριμμένο
Μπέικον 6 φέτες ψιλοκομμένες
Κεφαλογραβιέρα 100 γρ τριμμένη
Αλάτι- πιπέρι- πάπρικα
Αμυγδαλόψιχα 30 γρ για πασπάλισμα
Για την μπεσαμέλ
Γάλα 1 κούπα του τσαγιού
Αυγά 2 τεμ ελαφρώς χτυπημένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Μαργαρίνη 50 γρ
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και το ανακατεύουμε με το ψιλοκομμένο ζαμπόν και τα τριμμένα τυριά σε ένα μπολ. Βάζουμε την μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να κάψει, προσθέτουμε λίγο αλάτι,το αλεύρι,ανακατεύουμε να πάρει χρυσό χρώμα, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει, μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε , προσθέτουμε την μπεσαμέλ στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πιπέρι και πάπρικα. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας. Παίρνουμε ένα- ένα φύλλο, το διπλώνουμε στην μέση , το αλείφουμε με ελαιόλαδο και με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε από το μείγμα στην μέση του φύλλου. Ενώνουμε τις άκρες, το κλείνουμε σε σχήμα πουγκί και με λίγο νερό κολλάμε το φύλλο ώστε να θωρακίσουμε την γέμιση. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Βάζουμε μια μυτούλα μαργαρίνη πάνω από κάθε πουγκί και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε…
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/