Υλικά
Μελιτζάνες 2 κομμένες ροδέλες
Αυγά 2 τεμ χτυπημένα
Αλάτι – πιπέρι -κόκκινο πιπέρι
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό να αποβάλουν την πίκρα τους για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε με πετσέτα κουζίνας καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, βάζουμε το αλάτι ,το πιπέρι,το κόκκινο πιπέρι,ανακατεύουμε καλά, ενώ παράλληλα έχουμε βάλει το λάδι να ζεσταθεί σε τηγάνι. Βουτάμε μια – μια τις ροδέλες μελιτζάνας στο αυγό και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι και τις σερβίρουμε ζεστές.Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με γιαούρτι και σκόρδο.
* Κάθε μελιτζάνα θέλει ένα αυγό.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/