Υλικά
Μελιτζάνες 4 μεγάλες
Λουκάνικα χωριάτικα 4 κομμένα ροδέλες
Ρεγκάτο 8 φέτες
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί περασμένο στο μπλέντερ
Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι – πιπέρι
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε κάθετα κι αφαιρούμε λίγο από την ψίχα τους (την ψίχα την κρατάμε). Τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε καλά. Βάζουμε το ηλιέλαιο σε τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. Ζεσταίνουμε λίγο το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με τα κομμένα λουκάνικα. Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας που κρατήσαμε κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το ντοματάκι κον κασέ που διαλύσαμε ελαφρώς στο μπλέντερ, αλάτι,πιπέρι, λίγο νερό κι αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τις μελιτζάνες και ξεκινάμε να τις γεμίζουμε με την γέμιση. Σκεπάζουμε κάθε γεμισμένη μελιτζάνα με 1 φέτα ρεγκάτο , περιχύνουμε με το ζουμάκι που έμεινε στην κατσαρόλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας κι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/