Υλικά
Κολοκύθα 1 1/2 κιλό
Ζάχαρη 1 κιλό
Μέλι 3 1/2 κουταλιές της σούπας
Κανέλα 1 ξυλάκι
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 1/2 κουτάλι της σούπας γεμάτο
Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την τρίβουμε στον τρίφτη ή την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ λίγο -λίγο. Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε την τριμμένη ή πολτοποιημένη κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, τη κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Την επόμενη μέρα αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά,προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά, την βάζουμε σε ένα ταψάκι και την ψήνουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 5-7 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα , βάζοντας λίγο κονιάκ στο καπάκι από τα βάζα. Διατηρείται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για αρκετό χρονικό διάστημα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/