Υλικά
Σπαγγέτι 500 γρ
Ντομάτες 6 ώριμες
Ελαιόλαδο 5 κουταλιές σούπας
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Φύλλα βασιλικού 4 – 5 ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
Ζάχαρη μια πρέζα
Γραβιέρα 100 γρ για πασπάλισμα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε , ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 – 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες ,αλάτι,πιπέρι,τα φύλλα βασιλικού και την ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε πιάτο και περιχύνουμε με την σάλτσα μας. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα κι απολαμβάνουμε.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από σπαγγέτι οποιοδήποτε ζυμαρικό της αρεσκείας μας.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/