Γλυκιά πίτα γλυκοπατάτας

images_0aaaflogeres.jpg

Υλικά

10 κριμ κράκερ

3 κτς ζάχαρη

½ κτς σκόνη τζίντζερ

1 πρέζα αλάτι

5 κτς ανάλατο βούτυρο

3 μεγάλα αυγά

½ φλ. Ζάχαρη

1 ¾ πουρέγλυκοπατάτας

½ φλ. γάλαεβαπορέχαμηλώνλιπαρών

1 κτς φρέσκο χυμό λεμόνι

2 κτγ εκχύλισμα βανίλιας

1 κτγ αλάτι

¼ κτγ μπαχάρι σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπλέντερ τοποθετείστε τα κριμ κράκερ, τη ζάχαρη, το τζίντζερ και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το βούτυρο μέχρι να γίνουν μεγάλοι σβώλοι και πατήστε τη ζύμη στον πάτο και τα πλάγια ενός ταψιού.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τον πουρέ γλυκοπατάτας, το εβαπορέ, το χυμό λεμόνι, τη βανίλια, το αλάτι και το μπαχάρι. Ανακατέψτε τα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός. Ρίξτε το μείγμα μέσα στη ζύμη και απλώστε σε όλο το ταψί.
  3. Τοποθετείστε την πίτα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήστε μέχρι να στέκεται το μείγμα, 40-50 λεπτά. Μεταφέρετε την πίτα σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες.

Πηγή : www.somaygies.gr

Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD
Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο ‘Σώμα Υγιές’