Υλικά
Γίγαντες 500 γρ
Αρνί σπάλα 700 γρ κομμένο μερίδες
Κρεμμύδια ξερά 2 μεγάλα ψιλοκομμένα
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ
Ντοματοπολτό 2 κουταλιές σούπας κοφτές
Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι – ρίγανη
Νερό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες μέσα σε νερό,το πρωί τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε μπόλικο νερό (στην χύτρα θέλουν μόνο 30 λεπτά) και τους στραγγίζουμε. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ίσα να αποκτήσουν μια γυαλάδα. Προσθέτουμε το αρνάκι , τα σοτάρουμε όλα μαζί καλά για 5 λεπτά και προσθέτουμε το διαλυμένο στο μπλέντερ ντοματάκι κον κασέ ,τον πολτό, αλάτι,πιπέρι,ρίγανη, τους βρασμένους και στραγγισμένους γίγαντες , προσθέτουμε και ζεστό νερό ίσα να σκεπαστεί το φαγητό μας , αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/