Υλικά
Φαρίνα 500 γρ
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Σπορέλαιο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Χυμό λεμονιού 1 κουτάλι της σούπας
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
Γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Νερό 10 κουταλιές της σούπας
Κουβερτούρα σε σταγόνες 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1 πρέζα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη με το σπορέλαιο και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζουμε το νερό με την κανέλα και το γαρύφαλλο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μπολ. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και στην συνέχεια τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και τις σταγόνες της κουβερτούρας. Τα ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί για πέντε λεπτά, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, πλάθουμε την ζύμη σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας, τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 1ο-15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/