Cookies Αμαρέτο

images_cookies-amaretto-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 2 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Ζάχαρη 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Μαργαρίνη 230 γρ    
    Βανίλια 1 τεμ    
    Αμαρέτο 2 κουταλιές σούπας  

 

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια , το Αμαρέτο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Σίγα σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε στρογγυλές μπαλίτσες και τις κάνουμε επίπεδες με την παλάμη μας. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα cookies. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο μας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/