Φύλλο σφολιάτας

images_afullo-sfoliatas-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ.    
    Μαργαρίνη 125 γρ.κρύα    
    Χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Νερό παγωμένο 1 φλυτζάνι του τσαγιού    

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την μαργαρίνη που την έχουμε κομματιάσει. Με ένα πιρούνι με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε, πιέζοντας ώστε να γίνει ένα μείγμα με πολύ μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Βάζουμε αλεύρι στο τραπέζι και αδειάζουμε το μείγμα, το αλευρώνουμε  και το στρογγυλεύουμε με τα χέρια μας.Με τον πλάστη ανοίγουμε μια στενόμακρη λωρίδα, την διπλώνουμε στα τέσσερα και την ανοίγουμε ξανά. Ξαναδιπλώνουμε στα τέσσερα, την βάζουμε σε σακουλάκι αποθήκευσης τροφίμων και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Δεν πειράζει αν έχει σκάσει η ζύμη. Την βγάζουμε από το ψυγείο, αλευρώνουμε το τραπέζι και την ανοίγουμε με τον πλάστη ξανά σε μια μακρόστενη λωρίδα, την διπλώνουμε στα τέσσερα, την βάζουμε σε ένα μπολ , την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Αλευρώνουμε το τραπέζι και βάζουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλα.  Μετά το δίπλωμα η ζύμη πρέπει να ξεκουράζεται για 30 λεπτά.

* Σε περίπτωση που θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε για μιλφέιγ κάνουμε την ίδια διαδικασία απλά την διπλώνουμε στα έξι για να γίνει πιο λεπτό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/