Φακές κεφτεδάκια

images_fakes-keftedakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φακές 500 γρ    
    Κρεμμύδι ξερό 1 μέτριο ψιλοκομμένο    
    Μπούκοβο γλυκό 1 κουτάλι της σούπας    
    Κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι- πιπέρι
    Νερό για βράσιμο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φακές ,τις πλένουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό να βράσουν (μέχρι να μαλακώσουν). Αφού βράσουν τις ρίχνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν, τις πατάμε  με το πιρούνι να λιώσουν και τις βάζουμε σε μπολ. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το πλένουμε ,το ψιλοκόβουμε το προσθέτουμε στις φακές, προσθέτουμε το κύμινο,το μπούκοβο, το αλεύρι,αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας με το χέρι και πλάθουμε σαν κεφτεδάκια (ή μπιφτέκια) και τα βάζουμε στο ψυγείο  να σφίξουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους  18ο βαθμούς,τοποθετούμε τα κεφτεδάκια (ή μπιφτέκια) σε λαδωμένο ταψί  και τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

*Σερβίρονται ωραία πάνω σε φέτα ψωμιού ή με συνοδεία κόκκινης σάλτσας.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/