Τορτελίνια στον φούρνο

images_atortelinia-ston-foyrno-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Τορτελίνια 2 πακέτα (γεμιστά με τυρί)    
    Κρέμα γάλακτος 500 ml    
    Τυρί ρεγκάτο 150 γρ    
    Τυρί γραβιέρα 150 γρ    
    Ντομάτα 1 μεγάλη (κομμένη σε κυβάκια)    
    Μπέικον 8 φέτες (κομμένες σε μικρές λωρίδες)    
    Παρμεζάνα 1 κούπα τριμμένη    

Εκτέλεση

Βράζουμε τα τορτελίνια βάση του χρόνου που αναφέρει η συσκευασία τους και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα πυρέξ μεγάλο ρίχνουμε λίγο λαδάκι και το απλώνουμε γύρω γύρω. Αδειάζουμε τα τορτελίνια, προσθέτουμε το κομμένο σε λωρίδες μπέικον, την ντομάτα, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο,την γραβιέρα και λίγο πιπεράκι. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και τέλος πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα για να γίνει κρούστα. Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20-40 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/