Υλικά
Τόνος νερού 190 γρ
Ταλιατέλες 400 γρ βρασμένες
Λιαστές ντομάτες 200 γρ
Κρεμμυδάκια φρέσκα 2 τεμ ψιλοκομμένα
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές σούπας
Ζωμός κότας 200 γρ
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο ,το ψιλοκομμένο σκόρδο,τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε ελαφρώς σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες κομμένες και αφήνουμε για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε τον τόνο, τον τεμαχίζουμε και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό κότας,το αλάτι,το πιπέρι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.Βράζουμε τις ταλιατέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό , σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί τους αλλά και ανάλογα το γούστο του καθενός, τις στραγγίζουμε όπως είναι ζέστες, τις αδειάζουμε σε μια πιατέλα κι από πάνω προσθέτουμε την σάλτσα τόνου που φτιάξαμε και σερβίρουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/