Σφολιατίνια γραβιέρας

images_sfoliatinia-gravieras-chefoulis.gr_1.jpg

Υλικά

    Σφολιάτα 400 γρ    
    Αυγά 1 μόνο τον κρόκο    
    Γραβιέρα 120 γρ τριμμένη    
    Πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό    
    Κέτσαπ 2 κουταλάκια γλυκού πικάντικη    

Εκτέλεση

Τρίβουμε την γραβιέρα, προσθέτουμε την πάπρικα, την κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε την σφολιάτα σε πάχος 3 χιλιοστών. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νεράκι ίσα να το αραιώσουμε και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριού, πατάμε λίγο με το χέρι να κολλήσει καλά το μείγμα. Κόβουμε την ζύμη σε 25 -30 τεμ περίπου διαστάσεων 10×3 εκ, τα τρυπάμε ελαφρώς με ένα πιρουνάκι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (περίπου , ανάλογα τον φούρνο μας), μέχρι να ροδίσουν καλά.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/