Σκαλτσόνε τηγανητά

images_skaltsone-tiganita-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

Για την ζύμη

    Νερό 2 ποτήρια    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ    
    Νωπή μαγιά 1 κύβο    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού    
    Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας    
    Ηλιέλαιο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού

Για την γέμιση

    Μανιτάρια λευκά 500 γρ    
    Τυρί ρεγκάτο 400 γρ    
    Κέτσαπ
    Πιπεριές κέρατο 3 ψιλοκομμένες    
    Μπέικον 10 λωρίδες ψιλοκομμένες    
    Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ζύμη. Λιώνουμε σε μισό ποτήρι νερό την  μαγιά και την ζάχαρη. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι ,ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και αδειάζουμε την λιωμένη μαγιά μαζί με το αλάτι, και το λάδι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη (ίσως χρειαστεί παραπάνω αλεύρι, το βλέπουμε στην πράξη αφού θέλουμε να είναι σφιχτή η ζύμη). Την αφήνουμε να φουσκώσει. Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την γέμιση. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο καλά σε ένα τηγάνι.Προσθέτουμε το μπέικον το οποίο έχουμε ψιλοκόψει και τις πιπεριές. Αφήνουμε να κρυώσουν. Χωρίζουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού την ζύμη μας. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με τον πλάστη και τα γεμίζουμε με την γέμιση που φτιάξαμε ενώ προσθέτουμε στο καθένα λίγο κέτσαπ και λίγο τυράκι .Τα διπλώνουμε στην μέση και τα κλείνουμε καλά. Έχουμε βάλει το ηλιέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/