Σαλάτα πολύχρωμη

images_asalata-poluxromi-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Κεφαλογραβιέρα 100 γρ.    
    Κουνουπίδι 5 -6 μπουκετάκια    
    Μπρόκολο 3 -4 μπουκετάκια    
    Καρότα 2 -3 τεμάχια τριμμένα    
    Μαρούλι μισό    
    Άσπρο λάχανο μισό τριμμένο    
    Πιπεριά κόκκινη 1 τεμ    
    Πιπεριά κίτρινη 1 τεμ    
    Σέλινο ή σελινόριζα 2 κλωνάρια ή μισή σελινόριζα    
    Μαϊντανό 1/2 ματσάκι    
    Άνηθο 1/2 ματσάκι    
    Κρεμμύδι ξερό 1 ή 2 τεμ. φρέσκα    
    Μήλο πράσινο 1 τεμ.    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σκόρδο 2 σκελίδες    
    Βαλσάμικο 1 κουτάλι της σούπας    
    Λεμόνι 1 χυμό και ξύσμα    
    Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Μουτσάρδα 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πάπρικα γλυκιά 1 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας σε αρκετό νερό με δύο κουταλιές ξύδι. Τα βάζουμε να στραγγίξουν. Σε μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε το μπρόκολο , το κουνουπίδι και το μαρούλι σε μέτρια κομμάτια,τρίβουμε τα καρότα και το λάχανο στον τρίφτη, κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λωρίδες, το τυρί σε κύβους, το μήλο σε λεπτές φέτες.Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα ή ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε τον μαϊντανό , τον άνηθο και το σέλινο ή σελινόριζα. Λιώνουμε το σκόρδο το βάζουμε σε ένα βάζο ή σέικερ μαζί με το ελαιόλαδο,το αλάτι τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το βαλσάμικο, την μουστάρδα και την πάπρικα,κλείνουμε το βάζο , το κουνάμε καλά να  αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Το  ανοίγουμε περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/